IDG Pro är ett medlemskap för dig som delar vår ambition att driva på en bättre teknikanvändning i Sverige. Som tillsammans med oss vill göra svenska it-proffs, företag och organisationer ännu bättre på att använda modern teknik och dra nytta av digitaliseringens fördelar.

På vår redaktion sitter Sveriges vassaste it-journalister. Men vi vet att den absolut största expertisen, de bästa insikterna och de viktigaste lärdomarna finns hos våra läsare. Det är därför vi vill ta det här steget tillsammans med dig.

Vi vill bjuda in dig att som medlem bidra med din kunskap och dina åsikter för att göra vår journalistik skarpare och mer relevant än någonsin. Samtidigt erbjuder vi ny funktionalitet som vi hoppas ska underlätta för dig att både ta del av vår journalistik och bli en del i vad vi hoppas och tror blir den viktigaste gemenskapen för svenska it-proffs.

Medlemskapet i IDG Pro består – hittills – av följande beståndsdelar:

  • Tillgång till allt innehåll från Computer Sweden, Techworld, CIO Sweden och IDG.se: Vi på redaktionen kommer från och med nu lägga vårt fokus och våra muskler på det vi kallar Pro-artiklar – vår unika journalistik som avslöjar stora nyheter, håller dig informerad om de senaste trenderna och uppdaterad på aktuell kunskap. Som Pro-medlem läser du dessa helt utan begränsning.
  • Tillgång till allt innehåll från M3, PC för Alla och Macworld: Tester, guider och fördjupning från våra bordsgrannar i M3-nätverket, Sveriges piggaste redaktion inom datorer, mobiler och konsumentteknik.
  • Färre annonser: Du får en bättre läsupplevelse och en snabbare sajt.
  • Kommentarsfunktion: Diskutera utvalda artiklar och ämnen, tillför dina kunskaper och byt erfarenheter med andra it-proffs i nätverket.
  • Medlemsråd: Som medlem tar du plats i vårt digitala medlemsråd där redaktionen regelbundet tar hjälp av din expertis för att göra vår journalistik bättre och mer relevant.
  • Exklusivt nyhetsbrev: Missa aldrig våra bästa artiklar, de viktigaste nyheterna och våra tankar om utvecklingen.
  • Personliga bevakningar: Anpassa innehållet på våra sajter efter de ämnen och skribenter som intresserar dig mest. Funktionaliteten är under utveckling och lanseras i början av nästa år.
  • Redaktionsmöten: Var med och sätt agendan för vår journalistik genom att delta i öppna diskussionsträffar om aktuella ämnen – på plats på redaktionen. Ett otroligt spännande format som vi planerar att dra igång under våren 2020.

För oss som redaktion betyder det här en stor omställning av hur vi arbetat tidigare, men vi menar allvar med att vilja minska avståndet mellan journalister och läsare, att komma varandra närmare för att vi ska kunna utveckla vår journalistik, våra event och tjänster för att ge kunskap och nytta på en helt ny nivå.

Det är vårt löfte till er.

Den här satsningen innebär inte att allt vårt innehåll hamnar bakom lås och bom för den som inte vill betala. Kortare nyhetsartiklar kommer vi i regel inte att lägga bakom “väggen”. Där hamnar dock den journalistik som är helt egenproducerad av oss, som du inte hittar någon annan stans. Det är dessa artiklar vi nu kallar Pro-artiklar.

Men inte ens Pro-artiklar blir helt tullbelagda:

  • Den som bara läser oss sporadiskt kan mot registrering låsa upp tre Pro-artiklar per månad utan kostnad. Som registrerad kan du även fritt ladda ner våra populära kompendier.
  • Dessutom kommer Pro-artiklar i regel vara helt öppna för provläsning under en begränsad tid efter publicering, i utgångsläget omkring en timme.

Det innebär att den som absolut inte vill bli betalande medlem ändå har möjligheter att ta del av vår journalistik – även om vi givetvis hoppas att så många som möjligt av våra besökare ska vilja bli medlemmar och följa med oss på en riktigt rolig resa framåt. Ju fler medlemmar, desto större resurser kan vi satsa på att göra it-journalistik av högsta klass.

Har du frågor eller funderingar om IDG Pro, medlemskapet eller vår journalistik, hör av dig till mig. Likt många stora projekt i tech- och mediebranschen är det här ett work in progress och vi är beroende av alla sorters inspel för att göra resultatet så bra som möjligt.

Marcus Jerräng

IDG Pro kostar från 249 kronor i månaden och du tecknar ditt medlemskap här.

Varmt välkommen, nu gör vi detta tillsammans!

Marcus Jerräng
Chefredaktör Computer Sweden, Techworld, CIO Sweden, IDG.se