Den amerikanska startupen Agility Robotics har nu börjat sälja sin tvåbenta leveransrobot Digit. Företagets första kund är ingen mindre än den amerikanska biltillverkaren Ford rapporterar MIT Technology Review.

Faktum är att Ford redan sedan mitten av 2019 testat Digit för att göra leveranser mellan fordon och adresser. Något som Ford planerar att kombinera med självkörande fordon i framtiden för att göra leveranser.

Digit som är stor som en mindre vuxen kan bära föremål upp till 18 kg och navigera semiautomatiskt med hjälp av kameror och laserradar. Roboten kan plocka upp och sätta ner lådor utan hjälp men behöver fjärrstyras av en människa för att göra saker som att ta sig förbi vissa objekt som kan vara i vägen.

Priset för en robot är okänt men i en kommentar till The Verge säger Agilitys vd, Damion Shelton, att det handlar om ett lägre sexsiffrigt belopp i dollar, vilket alltså skulle motsvara ett antal miljoner kronor.

Agility Robotics säger att de förväntar sig tillverka mellan 20 och 30 Digit-robotar under 2020 och därefter det dubbla under 2021.

Läs också: Det här glöms bort när robotarna kommer in på företagen