En av Spacex Falcon 9-raketer exploderade under söndagen knappt en minut efter uppskjutning. 

"Det gick perfekt. Så bra som någon hade kunnat förvänta sig", sa det privata rymdföretagets vd, Elon Musk, vid presskonferensen efteråt, rapporterar Reuters.

Raketuppskjutningen var nämligen en demonstration av nödsystemet för besättningskapseln Crew Dragon som var med ombord. Nödsystemet aktiveras om något visar sig vara fel på raketen.

Crew Dragon lossade från raketen som planerat vid en höjd på cirka 40 km över Atlanten och använde därefter sina egna motorer för att komma undan. Besättningskapseln föll sedan fritt tills dess att dess fyra fallskärmar utlösts. De två dockorna ombord som utgjorde besättning var utrustade med mätinstrument vars data nu ska analyseras.

Den lyckade demonstrationen innebär att Spacex är ett steg närmare att få skicka upp NASA:s astronauter till den internationella rymdstationen, ISS. Härnäst väntar ett test med mänsklig besättning.

Söndagens test skulle ursprungligen skett redan i mitten av 2019, men efter att en Crew Dragon-kapsel exploderat under ett annat test i april, inleddes en lång utredning tills dess att problemet kunde hittas och åtgärdas.

Du kan se hela demonstrationen i klippet nedan.

Läs också: 17-årig NASA-praktikant upptäckte ny planet - tredje dagen på jobbet