Solpaneler genererar vanligen ingen el på natten. Forskaren Jeremy Munday, vid University of California, jobbar för att ändra på detta med en ny panelprototyp som kan generera elektricitet även när det är mörkt, rapporterar CNN.

Detta skulle fungera genom att panelen byggs av ett annat material som i stället värms upp när det är mörkt och utstrålar infrarött ljus mot sin svalare omgivning.

– En vanlig solcell genererar elektricitet genom att absorbera solljus, vilket skapar en spänning. I dessa enheter så utstrålas i stället ljus och spänningen går åt motsatt håll, men det genererar fortfarande elektricitet, säger Jeremy Munday till CNN.

Tanken är att anti-solpanelerna ska drivas av värmeenergi som vanligen slösas vid användningen av fossila bränslen och därmed göra dem utsläppsneutrala.

Den nuvarande versionen av Jeremy Mundays anti-solpanel ska för stunden kunna generera 50 watt per kvadratmeter, vilket motsvarar ungefär 25 procent av elektriciteten som en vanlig solpanel kan ta fram under dagen.

Läs också: Tesla har gjort upp med varuhusjätten - efter upprepade bränder