Det amerikanska transportföretaget UPS och den tyska drönar-startupen Wingcopter säger att de jobbar på att ta fram en ny sorts drönare för leveranser, rapporterar Techcrunch.

Under 2019 etablerade UPS dotterföretaget Flight Forward som satsar på drönarlevarens och under hösten fick de godkännande av luftfartsverket i USA för att få hantera flygtrafik med drönare för paketleveranser.

Wingcopter har sedan tidigare tagit fram en elektrisk vtol, alltså ett flygfordon som kan lyfta och landa vertikalt som en helikopter. Den drönaren ska ha en räckvidd på upp till 120 km och en topphastighet på 240 km i timmen. Drönaren har vid flera tillfällen också demonstrerat att den går att använda för paketleveranser.

Vad som är speciellt med Wingcopters design är att drönaren kan byta mellan ett svävar- och flygläge. Detta gör att drönaren kan vara betydligt tystare samt att den kan klara svåra väderförhållanden som regn och kraftig blåst.

Nästa del i företagens samarbete är att skaffa flygtillstånd till Wingcopters drönare för att börja göra leveranser i USA och fortsätta utveckla tekniken.

Läs också: Vätgasdrivna drönare ska inspektera ledningsnät i USA