Shane Wighton, som driver Youtube-kanalen Stuff Made Here, har laddat upp ett nytt klipp där han går igenom hur han byggde en basketkorg som garanterar att även den mest talanglösa spelaren kan göra poäng vid varje skott. Något som först uppmärksammades av Gizmodo.

För att lista ut formen som basketplattan behövde för att åstadkomma detta utvecklade Wighton ett eget progam som simulerade kast från flera hundra olika vinklar och hastigheter. I slutändan föll det på en eliptisk paraboloid-form som gjordes om till en 3D-modell som ett automatiskt verktyg sedan skar ut från träbitar. Bitarna sattes därefter ihop och sprayades med skumspray.

Till en början fungerade dock inte basketplattan som tänkt utan alla skott gick istället mot framsidan av korgen där de studsade bort. Något som Shane Wighton insåg berodde på att simuleringen inte hade beräknat för storleken på bollen. Efter att ha flyttat fram korg-delen några centimeter fungerade den därefter som tänkt och varje skott resulterar i poäng.

Du kan se det fulla designäventyret i klippet nedan.

Läs också: Toyotas nya basketrobot Cue sätter varje trepoängare