En säkerhetsforskare med aliaset "greentheonly" säger att han lyckats få tillgång till tolv stycken mediekontrollenheter från Tesla-bilar via Ebay. Mediakontrollenheterna ska ha tagits bort i samband med att reparationer och service utförts och ska enligt säkerhetsforskaren innehållit mängder av känslig användardata, rapporterar Ars Technica.

Bland annat ska säkerhetsforskaren lyckats hitta inlägg i kalendern, telefonböcker, anslutna mobiler, samtalshistorik för flera hundra samtal, lösenord till Spotify och wifi, cookies som gav tillgång till Netflix och Youtube samt de Gmail-konton som användes för dessa tjänster och platsdata för användares hem, arbete och så gott som alla platser de kört till.

I samtliga fall så gick det att se att den sista platsen som fanns dokumenterad var ett av Teslas servicecenter. Något som tyder på att mediakontrollenheterna tagits bort av en legitimerad Tesla-tekniker. I samtal med Ars Technica säger "greentheonly" att hen misstänker att vissa anställda kan ha sålt vidare gamla enheter istället för att skicka tillbaka dem till Tesla där de egentligen ska förstöras.

Tesla själva har än så länge inte kommenterat det hela.

Läs också: Krypteringsfel låter hackare klona miljoner bilnycklar