Youtubaren Neutrino är uppenbarligen så pass skarp att han förmodligen inte behöver fuska på prov. 
Det betyder däremot inte att han missar chansen att utforska hur det skulle gå till. I ett nytt klipp visar han hur han hackat och byggt om en Casio fx-991MS-miniräknare till en hemlig fuskmaskin. Något som först uppmärksammades av Gizmodo.

Den ombyggda miniräknaren är utrustad med en liten 0,91 tums oledskärm som är gömd där miniräknarens solcell vanligen sitter, ett uppladdningsbart batteri och en ESP8266-wifi-modul som gör det möjligt att få tag i valfri data via Googles mobilplattform Firebase. Miniräknaren har också en chattfunktion som teoretiskt sett kan användas ihop med andra miniräknare.

För att fuskandet inte skall upptäckas sköts aktivering och navigering med hjälp av halleffekt-sensorer och små magneter som går gömma i exempelvis en penna eller ring. Allt detta samtidigt som Casio fx-991MS-miniräknaren fortfarande behåller sitt vanliga utseende.

Den ombyggda miniräknaren kan alltså vara ett tilltalande alternativ för personer som är intresserade av att lägga maximalt med arbete på att göra så lite arbete som möjligt.

Läs också: Studenter i konflikt med universitet över fjärrövervakning