En anonym användare ska under onsdagen betalat 23 miljoner kronor för att genomföra en överföring på cirka 1200 kronor i kryptovalutan Ethereum, rapporterar Motherboard.

Användaren har då sagt att den var villig att betala den mängden för att transaktionen skulle postas till Ethereums blockchain, ett permanent register över transaktioner. Kryptohandlare kan göra detta med exempelvis Ethereum eller Bitocin för att uppmuntra kryptominers att ha med just deras transaktion i nästa datablock. Vanligen brukar avgiften dock vara väldigt låg.

Det är för stunden oklart om transaktionen var ett misstag eller gjordes medvetet av någon anledning. Sparkpool, den Ethereum mining pool som tog emot avgiften, har nu valt att frysa den ifall den som skapade överföringen skulle visa sig ha gjort ett misstag. I en kommentar till Motherboard säger Sparkpool att liknande situationer uppstått tidigare och att de nu håller på att undersöka det hela. 

I en kommentar till Motherboard säger säkerhetsforskaren Tal Be'ery att Sparkpool gör rätt som fryser transaktionen. Dels för att det också skyddar Sparkpool från att bli ifrågasatt av diverse rättsliga myndigheter som annars kan misstänka att en slags pengatvätt sker genom att stora summor skickas i smyg på det här viset.

Läs också: Nya versionen av Bitcoin tar skydd mot centraliserat internet