Uppdatering (2020-11-16):

Under natten till måndagen svensk tid genomförde Spacex en lyckad uppskjutning av rymdfarkosten Crew Dragon, vilket innebär att de fyra astronauterna Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker och Soichi Noguchi nu har begett sig till den internationella rymdstationen (ISS) där de ska stanna i sex månader.

Du kan följa sändningen i nedanstående Youtube-klipp. Vill du bara se själva uppskjutningen kan du hoppa fram 4 timmar och 26 minuter:

Tidigare (2020-11-11):

I somras skickades de båda Nasa-astronauterna Bob Behnken och Doug Hurley upp till den internationella rymdstationen (ISS) med hjälp av Crew Dragon, en rymdfarkost från Spacex. Där stannade de sedan i två månader innan de återvände till Jorden.

Projektet bedömdes som lyckat, något som innebär att Nasa nu har gett sitt officiella godkännande till ett fortsatt samarbete med Spacex.

Enligt avtalet mellan Nasa och Spacex ska sex gemensamma uppskjutningar genomföras under de närmaste åren. På sikt kan det även bli tal om ett fördjupat samarbete kring andra projekt, rapporterar Businessinsider.

Läs även: Elon Musk: Nu bygger vi raketen som ska ta oss till Mars