Daniel Stenberg, mest känd som skaparen av cURL, den ”schweiziska armékniven” för dataöverföring över internet, och för övrigt ett av världens mest använda digitala verktyg, har ett verifierat Twitterkonto med över 24 000 följare. Kontot blev kapat den 16 november av en okänd hackare, vilket Daniel skriver om på sin blogg.

I ett mejl till TechWorld skriver Daniel Stenberg att ”det känns mest jobbigt att jag upptäckte och rapporterade incidenten väldigt snabbt men ändå hann det gå så lång tid att ordna till det att utövaren/utövarna hann använda kontot till att lura ett antal människor på pengar! Det känns jobbigt att mitt konto varit med på det”.

Lurade av folk bitcoin

Hackaren eller hackarna bytte snabbt lösenord efter intrånget och ändrade profilen så att kontot såg ut att tillhöra Elon Musk. Hackarna försökte sedan, och lyckades tydligen, att lura av folk bitcoin genom ett slags bedrägeri.

”När jag fick tillbaka kontot låg tweetsen kvar som kaparen gjorde, och även alla privata direktmeddelanden från desperata och panikslagna stackare som gått på bedrägeriet och bönar och ber om att få tillbaka sina besparingar. Rätt hjärtskärande faktiskt, även om de mer cyniska i min bekantskapskrets hävdar att de skulle kunna vara "next level scam" och nu försöker lura till sig mer pengar så här”, skriver Daniel Stenberg.

”Det känns bra att vara tillbaks, det var lite tomt här i två dagar. Nu är jag i alla fall väldigt noga med att se till att lösenord och 2fa är stenhårda och rätt uppsatta. Det här vill jag aldrig vara med om igen”!

Läs också:
Elon Musk har corona – eller?
Hackare gissade rätt på Trumps usla lösenord – eller?