IDG:s Daniel Hessel var på plats i London och kunde följa Apples lansering över satelitlänk direkt från San Francisco.

- Vanliga ipoden får bättre batteritid, ljusstarkare skärm och bättre gränssnitt för att söka efter filer. Den kommer att levereras i 30 och 80 gigabyte, säger han.

Han berättar vidare att Ipod nano, som kommer att släppas i två, fyra och åtta, gigabyte, kommer att finnas i färgerna rosa, grönt, blått, svart och silver.

Den nya Shufflemodellen har fått en rejäl storleksförändring.
- Apple poängterade att Shuffle är världens minsta mp3-spelare än så länge. Jag har inga exakta siffror men den är ungefär en fjärdedel av vad Shuffle var innan. Den har också ett bältesclip så att man kan sätta fast den vart man vill.

Förutom de nya ipodversionerna så släppte Apple Itunes 7.
- De har lagt till olika sätt att se de låtar man har, man kan se dem i genom att man bläddrar igenom omslagen, förklarar Daniel Hessel.

-De kommer även att börja sälja långfilmer via Itunes, i början kommer det att finnas ungefär 75 filmer tillgängligt för nedladdning, från Disney till en början, säger han.

Äldre filmer kommer att kosta 9.99 amerikanska dollar och nyare mellan 12 och 15 dollar. Lite tråkigt är att det enbart kommer att vara tillgängligt i USA. Övriga världen får vänta till nästa år.

Som sista avslöjande valde Apple att göra reklam för Itv som kommer att släppas under 2007. Det är en liten dosa där du kan strömma ljud, bild och video från Itunes till din TV.

Enligt Daniel Hessel var det som lanserades ungefär vad ryktena hade gjort gällande.
- Ja, mer eller mindre. Vissa hade väntat sig en Ipodtelefon eller rejält uppdaterad Ipod men det kom inte. Detta var det mer rimliga förslaget.