Våra senaste
toppartiklar

- MacWorld:

Så lagrar
du dina filer
i hundra år


- Computer Sweden:

Ljudkoden som
triggar mobilköpet


- Computer Sweden:

Molnet tvingar
fram smartare
utvecklare


- TechWorld:

Så gör du
OS X säkrare

Bort med msn som startsida

Uppdatera även definitionerna till F-secure för att minimera risken för virus. Avinstallera gratisprogram som ofta medföljer shareware. Ofta märks sådana av genom nya menyflikar och knappar i Internet Explorer. Akta dig för sådana, de tenderar att slöa ner datorn.

Ett radikalt grepp är även att ta bort alla nycklar som existerar till Internet Explorer. Dessa ligger under HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer och tas bort genom att köra regedit.exe som följermed windows. Gör du detta sparas alla dina bokmärken, men alla andra personliga inställningar går förlorade.

Många av de program som vill skriva om hemsidan är beroende av versionen på Internet Explorer. Om du inte redan gjort det, uppgradera till version 7 som finns på Microsofts hemsida. Eller, använd Firefox som alternativ, då kommer du ifrån dina problem helt.

Fråga:

Hur får jag bort msn som startsida?

Leif


Svar:

Om du inte kan byta startsida är det troligen någon form av "Hijack"- mjukvara som skriver om startsidan. Ladda hem HijackThis och kontrollera om du har något olämpligt program installerat. HijackThis går igenom din dator och ser om något program har skrivit olämpliga registerinställningar till Internet Explorer, bland annat.
Nyhetsbrev
Kontakta oss
Postadressen är:
IDG.se, Karlbergsvägen 77, 106 78 Stockholm

Telefon (växel): 08-453 60 00

Ansvarig utgivare: Carl GrapeOm IDG.se
Copyright © International Data Group
Sök efter artiklar och produkter: