Dreamhack är en årlig samlingsplats för datorentusiaster. På festivalen kan deltagarna syssla med det mesta som är datorrelaterat. Allt ifrån speltävlingar till programmering, design och överklockning finns att sätta tänderna i.

Nu i helgen kom Guinness och konstaterade att Dreamhack är världens största lan. Kenny Eklund är en av de ansvariga arrangörerna, och är givetvis glad över rekordet.

– Det är kul som fan, säger Kenny och skrattar. Vi ökade på ganska ordentligt också.

Vissa kan tycka att det låter konstigt att lilla Jönköping i lilla Sverige är platsen för världens absolut största lan. Men enligt Kenny Eklund var det ganska väntat.

– Det var inte så mycket snack om det skulle bli världsrekord eller inte, utan snarare med vilka siffror det skulle bli, säger han. Vi slog ju egentligen världsrekordet förra året men vi noterade det inte officiellt. Man måste ha en domare från Guinness som övervakar proceduren, så att det går rätt till. Det är en liten cirkus.

Kenny har själv haft roligt under festivalen, och ser den som en av de bättre omgångarna hittills. Hemligheten bakom framgångarna tror han är att det finns så mycket olika saker för deltagarna att göra.

– Vi provar att göra en massa grejer runtomkring. Det är därför vi kallar det för festival också. Det handlar inte bara om att sitta vid datorn. Sen tror jag storleken i sig är en väldigt bidragande orsak. Storleken gör att man får en speciell atmosfär här.

Dreamhack är över för denna gång, och hallen har tömts på deltagare. Det enda som återstår nu är att städa, och börja planera för nästa gång. Kenny Eklund tror inte det är omöjligt med ännu ett rekord. I dagsläget går det inte att se någon gräns för hur mycket festivalen kan växa.

– Det är svårt att sia om, säger han. Jag trodde aldrig vi skulle nå hit ens. Det är snarare en fråga om lokaler, och hur mycket el och nät det går att få fram, än att skaffa deltagare.