Kopieringsskydd på musik har varit en het fråga den senaste tiden. Flera skivbolag och andra branschaktörer har börjat se sig om efter andra lösningar.
Här är några av de senaste turerna i kriget om kopieringsskyddet.

"EMI kan slopa kopieringsskydd"
Computer Sweden, 2007-02-09
EMI, ett av världens största skivbolag, för diskussioner om att börja sälja musik fri från kopieringsspärrar på nätet. Allt fler drivs nu mot att slopa kopieringsskyddet och övergå till friare filformat.

"Svårt att ta Jobs på allvar när Itunes har kopieringsskydd"

Pc för Alla, 2007-02-09
Skivbolagen vill begränsa hur du använder den musik du köper på nätet. För att förhindra spridning är filerna utrustade med drm, vilket nu kritiseras av bland annat Apple. Men är inte Apple också en bov i dramat? IT-panelen diskuterar.

Motattacken mot Jobs: "Öppna ert eget drm"
Macworld, 2007-02-08
RIAA:s chef Mitch Bainwol ger nu svar på Apples kritik av digitala rättighetsskydd. Organisationen föreslår att Apple i stället låter andra företag licensiera FairPlay, så att folk kan spela iTunes-låtar även på andra spelare än iPod.

Steve Jobs till attack mot DRM
Macworld, 2007-02-06
I ett långt öppet brev skriver Steve Jobs att Apple helhjärtat skulle stödja en övergång till försäljning av oskyddad musik. DRM-skyddet är bara jobbigt för konsumenter, och skyddar knappast skivbolagen ändå.

Drm-skydd tappar mark
Computer Sweden, 2007-01-30
Det är för krångligt att köpa drm-skyddad musik från internet, tycker konsumenterna. Men nu växer kritiken även inifrån branschen. Flera skivbolag erkänner stora problem med kopieringsskyddet. Effekten kan bli att kunderna skräms bort, menar de.Skivbolagsjättar överväger att lägga ned DRM-skydd
Macworld, 2007-01-23
DRM-skydd skall hindra masskopiering och spridning av copyrightskyddat material som musik och filmer. Musikindustrin kämpar frenetiskt med att återfå sina vinster och nu verkar de fundera på en helt ny strategi.


Mässchefen på CES till attack mot DRM

Computer Sweden, 2007-01-10
Mitt under CES går arrangören till hårt angrepp mot film- och musikbranschen. Mediejättarnas krav på skydd mot piratkopiering hotar utvecklingen av nya tjänster anser mässchefen Gary Shapiro, som har startat en organisation för konsumenträttigheter.

Sju anledningar till varför DRM-skydd försvinner 2007
Internetworld, 2007-01-08
Wired:s digitalmusikexpert Eliot Van Buskirk ger oss sju anledningar till varför icke drm-skyddad mp3 måste bli det givna digitala musikformatet under 2007. Bra läsning.

Början till slutet för kopieringsskydden
Internetworld, 2006-11-03
Blogg: Så har det hänt. Microsofts kopieringsskydd på mediefiler, det så kallade drm-skyddet, har knäckts. Med hjälp av ett litet verktyg som just nu sprids som en löpeld på nätet kan musikspår och videoklipp köpta och nedladdade från nätbutiker med Microsoft som teknisk leverantör öppnas upp och kopieras som aldrig förr.