Antipiratbyråns undantag överklagas
Computer Sweden, 2007-01-07
Turerna kring Antipiratbyråns verksamhet fortsätter. Piratpartiet överklagar nu Datainspektionens beslut att förlänga organisationens undantag från personuppgiftslagen.


Länsrätten nobbar Antipiratbyrån

Computer Sweden, 2007-01-05
Länsrätten avslår Antipiratbyråns överklagande och slår fast att ip-nummer är att betrakta som personuppgifter. Domen är ett bakslag för Antipiratbyrån.

Antipiratbyrån får fortsätta jakten
Computer Sweden, 2006-12-15
Antipiratbyrån och Ifpi får fortsätta att registrera ip-nummer i syfte att spåra personer som sprider upphovsrättskyddat material på nätet. Det beslutade Datainspektionen idag.


"Antipiratbyrån leker sheriff - det gör mig mörkrädd"
Pc för Alla, 2006-12-08
Veckans IT-panel diskuterar Antipiratbyråns försök att påverka Datainspektionen så att de kan fortsätta samla in ip-nummer.

Antipiratbyrån i tvåfrontskrig mot PUL
Computer Sweden, 2006-12-05
Antipiratbyråns tillstånd att registrera ip-adresser går ut vid årsskiftet, men nu vill man utvidga undantaget. Samtidigt behandlar länsrätten frågan om ip-adresser är personuppgifter - Antipiratbyråns chans att helt slippa undantaget.

Bakslag för APB - måste informera fildelare
Computer Sweden, 2005-10-19
Trots att Antipiratbyrån fått rätt att registrera fildelares ip-nummer finns det hinder. Byrån måste informera användarna när de registreras, säger Datainspektionens Rolf Samuelsson. Antipiratbyråns varningsbrev ifrågasätts också.
Antipiratbyrån får samla ip-nummer
Computer Sweden, 2005-10-14
Datainspektionen anser att Antipiratbyrån och Ifpi har ett befogat intresse av att samla in fildelares ip-nummer. DI gör därför ett undantag från personuppgiftslagen fram till slutet av 2006.
Datainspektionen: Antipiratbyrån bryter mot personuppgiftslagen
Säkerhetscentret, 2005-06-10
Frågan om i fall IP-nummer är att betrakta som personuppgifter och därmed ska omfattas av personuppgiftslagen har debatterats flitigt. Nu har Datainspektionen gjort bedömningen att Antipiratbyråns insamling och registrering av IP-nummer bryter mot lagen.