Det hör inte till ovanligheterna att sökmotorn Google gör små förändringar på sin logga för markera olika högtider. När det var dags för alla hjärtans dag möttes således besökarna av en romantiskt inspirerad logga. Många blev dock förvånade, eftersom det såg ut som sökmotorjätten hade gjort en jättemiss, och glömt ett L.

Förvirringen var stor bland besökarna, och samma dag dök det upp ett blogginlägg från Google, som på ett kryptiskt sätt förklarade att det inte var en miss, utan en medveten förändring, som romantiskt lagda besökare genast skulle förstå.

Men ingen, romantiskt lagd eller ej, verkar förstå vitsen med det förlorade L:et. Just nu spekuleras det vilt på flera stora forum om orsaken till den konstiga loggan. En populär teori är att Google helt enkelt gjort bort sig, och försökt dölja misstaget med det kryptiska blogginlägget. Andra teorier går ut på att ordet ”Googe” är en referens till Debbie Googe från rockbandet My bloody valentine, eller en romantisk poet med samma efternamn.