Lagförslaget, som kommer från försvarsdepartementet, innnebär att Försvarets radioanstalt, FRA, som i nuläget kan lyssna av luftburen information, också ges möjlighet att avlyssna information i tele- och bredbandsnät.
I veckan rekommenderade Tomas Bodström och Ulrika Messing den socialdemokratiska riksdagsgruppen att rösta nej till förslaget. Och nu kommer uppgifter om att moderaterna gör bäst i att rösta ja.
Här följer ett urval av vår tidigare rapportering om det omdebatterade lagförslaget.

Metro: Reinfeldt sätter jobbet i pant för FRA
Säkerhetscentret, 2007-03-16
Enligt tidningen Metro pågår en intern strid om avlyssningsförslaget inom moderaterna. Enligt Metro ska Reinfeldt ha antytt att han kan tänka sig att avgå om inte de andra moderaterna i riksdagen röstar för förslaget.

FRAs spaningsförslag är alldeles för fegt formulerat
IDG.se, 2007-03-14
Kommentar: Lagförslaget som ger FRA utökade spaningsmöjligheter är inte fel. Bara fegt formulerat.

Piratpartiet: Tre nya förslag om avlyssning väntar
Säkerhetscentret, 2007-03-13
Bara för att förslaget om att FRA skulle få avlyssna svensk Internettrafik verkar vara pausat så är det för tidigt att ropa hej. Enligt ett pressmeddelande från Piratpartiet väntar tre liknande förslag den närmaste tiden.

S stoppar FRA-förslag
Computer Sweden, 2007-03-12
FRA-lagen stoppas i ett år. Den socialdemokratiska riksdagsgruppen rekommenderas av Thomas Bodström och Ulrica Messing att rösta nej till FRA-lagen. Det meddelade den förre justitieministern i riksdagen i dag.

FRA-förslag till riksdagen
Computer Sweden, 2007-03-08
I dag lämnade försvarsminister Mikael Odenberg över den slutliga versionen av det omdebatterade lagförslaget om en ny underrättelseverksamhet till riksdagen. "Vi ska noga granska förslaget", säger oppositionen.

Expert: FRA:s avlyssningsförslag inte genomförbart
Säkerhetscentret, 2007-03-07
Inte bara oppositionen är emot lagförslaget att låta FRA avlyssna Internet. Även Patrik Fältström, en av Sveriges främsta experter på Internet, menar att det kan vara tekniskt ogenomförbart.

Oppositionen kan förhala lagförslag om avlyssning

Säkerhetscentret, 2007-03-07
Senare i år är det tänkt att FRA ska få avlyssna trådbunden trafik in och ut ur Sverige. Nu planerar oppositionen att skjuta upp förslaget på minst ett år.

FRA vill avlyssna din e-post - så skyddar du ditt privatliv
PC för Alla, 2007-02-16
IT-panelen: Nyligen fick förslaget om att FRA ska kunna avlyssna datatrafik grönt ljus av lagrådet. Men är du mån om din integritet finns det enkla sätt att skydda dig. PC för Allas IT-panel reder ut begreppen.

Även inhemsk e-post kan avlyssnas av FRA
Säkerhetscentret, 2007-02-14
Argumentet att bara trafik ut och in från Sverige ska avlyssnas av FRA håller inte. Dels kan e-post som går mellan olika delar av Stockholm gå via utländska servrar. Dels finns många tjänster för till exempel spam-filtrering som har sina servrar utomlands.

Grönt ljus för FRA-förslag
Computer Sweden, 2007-02-09
Förslaget att låta FRA avlyssna trådbunden trafik får grönt ljus av Lagrådet. Förslaget måste förtydligas, men rådet ser inga hinder från övergripande lagstiftning som Europakonventionen.

FRA-direktören talar ut
Computer Sweden, 2007-02-05
Regeringens nygamla lagförslag om att Försvarets Radio-anstalt, FRA, ska få avlyssna internet har skapat en storm av invändningar. FRAs över-direktör Anders Wik bemöter här kritiken. Huvudargumentet är att avlyssningen gäller utländsk trafik.

Klart för avlyssning - trots massiv kritik
Computer Sweden, 2007-01-24
Trots svidande kritik från flera håll är nu lagförslaget som ger FRA möjlighet att lyssna på svensk datatrafik presenterat. All trådbunden internet- och teletrafik i Sverige ska få avlyssnas, men nya integritetsregler ska blidka kritikerna.

Ytterligare en myndighet kritiserar förslag om avlyssning
Säkerhetscentret, 2007-01-12
För en vecka sedan gick Säpo ut och kritiserade förslaget att FRA ska få telefonavlyssna samtal som går in och ut ur Sverige. Registernämnden ställer sig nu i samma led.